written by
Amber Fabré

You’ll never walk alone: Engelse les voor de spelers van RUSG

1 min

Bij voetbal is duidelijke communicatie binnen de ploeg erg belangrijk voor efficiënte spelstrategie en teamwork. Daar zijn ze bij voetbalploeg Royale Union Saint-Gilloise uit Sint-Gillis ook van op de hoogte. Veel spelers bij Union spreken een verschillende moedertaal, waardoor de communicatie niet gestroomlijnd verliep. Daarom koos het bestuur van Union om in zee te gaan met HelloProf om de spelers te ondersteunen bij Engels. HelloProf ging op zoek naar de perfecte match en kwam uit bij taalcoach Michaël.

voetbalmatch
De spelers van Royale Union Saint-Gilloise in actie

Aparte lessen: met voetbaltermen Engels aanleren

“Het was een hele uitdaging, die eerste lessen.” vertelt docent Michaël. Niet elke voetballer was even gemotiveerd om zich bezig te houden met Engelse les. Gelukkig ontdekte Michaël snel de winnende formule om aandacht van de spelers erbij te houden: veel audiomateriaal over en toepassingen op strategie en voetbal!

“Je merkt dat de cursisten écht willen bijleren en dat zorgt ook voor een goede sfeer tijdens de lessen.” - Michaël

Na enkele lessen merkte Michaël al resultaten: de spelers vertelden hoe ze wat ze tijdens de les geleerd hadden toepasten op het voetbalveld. “Dat is uiteindelijk waar ik het voor doe. Het is altijd fijn om te zien dat de lessen hun vruchten afwerpen.” zegt Michael.

teacher
Taalcoach Michaël begeleidt onze klanten bij Engels, Duits en Excel

Een nieuwe Union-fan

Union heeft er duidelijk een fan bij in docent Michaël; ook na het eind van de lessenreeks kijkt hij regelmatig naar de matchen van Union op tv. “Na een welverdiende overwinning, stuurde ik een berichtje naar één van de spelers, uiteraard in het Engels. Daarna bedankte hij me, ook in het Engels!” Dat is natuurlijk wat lesgeven zo speciaal maakt.

praten over voetbal
WhatsApp-conversatie tussen taaltrainer Michaël en een speler van Union.

Ben jij ook op zoek naar taaltraining voor Engels of een andere taal? HelloProf vindt voor elke cursist en elke aanvraag, hoe specifiek ook, een geschikte docent. Neem hier contact op met HelloProf voor een offerte op maat!

docent talen leren taalverwerving engels taaltraining