Maak kennis met een vaste HelloProf-waarde: docente Nicole

2 min

Wie op zoek is naar individuele of groepsbegeleiding voor volwassenen voor om het even welk onderwerp, zit bij HelloProf aan het juiste adres. HelloProf beschikt namelijk over een ruim netwerk van professionele docenten voor (zakelijk) taalgebruik, boekhouden, diverse programmeertalen,... Een van de drijvende krachten in dat netwerk is sinds 2018 taaldocente Nicole. Nicole heeft inmiddels al meer dan 450 uren begeleiding Engels, Frans en Nederlands voor anderstaligen via HelloProf achter de rug. We spraken met haar over haar drijfveren om les te geven en haar ervaringen tot nog toe.

Wie is Nicole?

Nicole is van opleiding leerkracht Nederlands, Engels en geschiedenis, maar de afgelopen 25 jaar werkte ze vooral in de telecommunicatie- en IT-sector. Een paar jaar geleden besloot ze om dan toch opnieuw de overstap naar het onderwijs te maken. Ze geeft bij HelloProf voornamelijk Nederlands als vreemde taal (NT2) en zakelijk Engels en Frans voor bedrijven. Haar affiniteit met en hoge niveau van zakelijk Frans vloeit voort uit de drie jaar waarin ze in Frankrijk woonde en werkte.

Waarom opnieuw de stap naar het onderwijs?

Het korte antwoord: de variatie en het persoonlijke contact. Nicole vindt het heel fijn om met verschillende soorten mensen in contact te komen. Ze geeft opleidingen aan mensen met diverse achtergronden en opleidingsniveaus en ook uit verschillende leeftijdscategorieën. Naast leuke conversaties en ontmoetingen levert dat ook unieke lessen op. Geen les van Nicole is hetzelfde: van communicatie en aanpak tot op zoek gaan naar het meest geschikte lesmateriaal voor de cursist in kwestie.

De aanpak en cursisten van Nicole

De afgelopen jaren heeft Nicole al heel wat cursisten mogen begeleiden via HelloProf. Veel jonge professionals uit alle mogelijke sectoren vinden de weg naar Nicole via HelloProf voor conversatietraining. Zo begeleidde ze een vluchteling uit Syrië, om zijn Nederlands snel naar een hoger niveau te tillen.

Nicole vertrekt steeds vanuit de specifieke behoefte van de klant en de student. Wanneer een internationaal bedrijf haar bijvoorbeeld vraagt om het Nederlands op te krikken van ingenieurs uit het buitenland, vraagt ze typische bedrijfsdocumenten op waarmee de studenten veel te maken zullen krijgen, bijvoorbeeld zakelijke e-mails. Daarnaast heeft ze aandacht voor hun gebruik van het Nederlands in een meer informele setting. Op die manier kunnen ze ook met hun Nederlandstalige collega’s praatjes in de koffiekamer maken.

Ben je ook op zoek naar een opleiding Engels, Frans of NT2, voor jezelf of je medewerkers? HelloProf helpt je graag met begeleiding op maat, incompany of online. Neem snel contact op met HelloProf voor een vrijblijvende offerte!

docent